Prioriter sikkerheden når du køber udstyr til din hest

Når der investeres i rideudstyr, er det først og fremmest sikkerhed frem for alt. Dette gælder både for en selv, men også for hesten. Det udstyr, som man kan køber skal tjene det formål, at det skal gøre det hele lidt mere sikkert, så i tilfælde af, noget uforudset skulle ske, så har man den bedst mulige beskyttelse i situationen.

Igen er det derfor vigtigt, at når man køber udstyr, at man kigger efter det, som har en høj sikkerhed. Oftest hænger det bedst sikrede udstyr også sammen med, at der er noget kvalitet i det. Når man skal ud på markedet, skal man altså ikke altid bare købe det billigste og så tro det er fint nok. Men sikkerheden i udstyret hænger også sammen med, at man har valgt det hele rigtige udstyr til den pågældende rytter og hest – dvs. når man eksempelvis køber sadel til hesten, er det selvfølgelig vigtigt, at den er af god kvalitet og sikkerhedsmæssigt korrekt udført. Men det er også vigtigt, at den er købt efter at passe specifikt til netop din hest.

Udstyr til rytteren

horse-337215_1920Heste er ikke ufarlige, der for skal man være påpaselig i sin omgang med hesten.vDet er fantastiske dyr, men også store dyr, som det kræver, man skal være i stand til at håndtere dyret. For at beskytte sig selv som rytter, er det altså vigtigt, at man køber noget udstyr, der kan beskytte en i tilfælde af, man skulle falde af hesten. Først og fremmest er der ridehjelmen, som selvfølgelig er meget vigtig for rytteren, da det beskytter mod hovedskader i tilfælde af et styrt.

Når man køber den, skal man være sikker på, at den er godkendt og dermed om kvaliteten er i orden. For at sikkerheden er i top i forhold til hjelmen, er det vigtigt at pasformen er helt på plads og at den passer lige som den skal. Hjelmen skal sidde stramt på hovedet den må ikke sidde og bevæge sig når du ridder.

Herudover kan en sikkerhedsvest være en rigtig god idé, særligt hvis du er uerfaren som rytter. Sikkerhedsvesten gør, at du ikke så let får brud på overkroppen, hvis du skulle være så uheldig at falde af din hest. Selv øvede ryttere bruger faktisk sikkerhedsvesten, som et ekstra værn hvis uheldet skulle være ude.

Udstyret til hesten

Først og fremmest skal du selvfølgelig have en sadel til din hest. Her skal du have fat i en sadelmager, så du kan prøve forskellige sadler, og få sadlen tilpasset, så den passer til netop din hest. Herudover skal du have et hovedtøj til hesten. Sørg for at købe ordentlige produkter og ikke bare den billigste kvalitet. Køb altid hovedtøj fremstillet af ægte læder! Hold dig fra billige kopier, husk på at det er din sikkerhed som rytter, der skal være i højsædet når du dyrker ridesport og det gælder uanset om du er øvet rytter eller nybegynder.