Rejs til Afrika og se på eksotiske dyr

Der er mange steder, man kan rejse hen i verden og opleve eksotiske dyr, men især Afrika er en verdensdel, der er så stor, at der er så mange forskellige klimaer og derfor forskellige faunaer, at der en langt større del af eksotiske dyreracer. Tager du som turist på en safaritur, kan du blandt andet opleve dyr som næsehornet, zebraer og hyæner i deres naturlige omgivelser. Der findes selvfølgelig mange andre dyr i Afrika og især på savannen, så det er altid en god idé at kigge lidt på, hvilke dyr man er heldige at se, inden man tager af sted.

De 3 dyr du blandt andet kan se

Der er stor forskel på at se dyrene i en dyrepark herhjemme og så se dem i den naturlige fauna i Afrika. Og på en safaritur har man netop muligheden for det. For eksempel zebraen som man kender på de sorte og hvide striber. Dem kan man se på savannen, der findes i store dele af Afrika. Derfor er der også stor sandsynlighed for at se zebraer og ofte flere af dem på én gang, når de græsser eller drikker vand.

Et andet dyr, som man helt sikkert kan se på en safaritur er et næsehorn. Men det er ikke nødvendigvis på savannen, da et næsehorn er mere hårdfør og kan leve i flere forskellige slags habitater. Det vil sige, at på en tur i ørkenen kan man også nemt støde på et næsehorn. Dog ikke så langt fra savannen, da de ikke kan overleve gennem længere tid uden græs eller vand.

Hyænen er også et dyr, man kan møde på safarituren. De ligner ikke ligefrem dem i Løvernes Konge, så kommer man forbi en flok, så er det med at tage billeder. De kan blive meget store, så de kan godt virke skræmmende, hvis man kommer for tæt på. Også de lever på savannen, men helst på uforstyrrede områder, så tager I på safari et sted, hvor mange har været før jer, så kan det være, der ikke er hyæner.

Savannen er det naturlige habitat

Selvom de nævnte dyr godt kan ses hjemme i en park i Danmark, skal man ikke undervurdere, hvor meget bedre dyrene har det, hvor de hører til. Savannen, hvor de fleste af de afrikanske, eksotiske dyr bor, skal gerne være i et subtropisk eller tropisk klima, som der er i Afrika. Og i Danmark er klimaet tempereret. Det betyder, at dyrene langt hen ad vejen trives bedre i de naturlige habitater. Derfor skal man ikke snyde sig selv for en tur på safari på den afrikanske savanne.

Dog skal man holde sig for øje, hvem man køber turen af, så man er sikker på, at det ikke bliver en tur, som alle har været på, men samtidig skal det heller ikke være et farlig tur, så man ikke ved, hvor man ender. Det er en balancegang, men gør man sin research ordentligt, er der gode safariture at finde.